Nya progg-släpp

Juan E – Enjoy the Ride (Yomai Mix)

Ett minimalistiskt och progressivt spår ifrån den 31 år gamla Miami-killen nu ute med en remix på “Enjoy the Ride” som han släppte 2005. Vi minns honom som JUAN-E, the “Don’t Call me Baby”-mannen (Madison Avenue). Originalmixen har en lika skön och tillbakadragen beat som Yomai-mixen och utgör en av hans senaste re-remixar på sitt eget material. Lirar på sina CDJ’s gör han bl a i Sydamerika i januari och för att sedan ta sig till hemmaplan för att spinna skivor tillsammans med KinkiParantula Club i Miami.

Jimmy James & Chris Ortega – Kissing a Fraud (Ortega 4AM Remix)

Tillsammans med Jimmy James gör nu Chris Ortega en remix på den sköna “Kissing a Fraud” (superb vocals!). Ortega har inte fått kläm på det breda spektrat själva låten återger i sin orginalversion, men han ger en skön vibb av Frankie Knuckles klassiska 80-tals housespår, det det där Detroit-soundet som många försöker bemästra.

Leonid Rudenko – Summerfish (Scandall Sunset On Ibiza Mix)

Det här spåret borde gå under electro house, men dess tunga bas har sipprat igenom mitt progg-house-filter. LR, eller Leonid Rudenko, har en tunn musikalisk portfolio med ett väldigt enformigt sound som man snabbt tröttnar på. Men att släppa 9 remixar på samma låt under 5 veckor är trots allt en bedrift, så därför kör vi tummen upp för honom. Inget jag skulle rekommendera att spela på dansgolvet, men säkerligen en låt som kommer att freaka ut electro-entusiasterna!