Nya traxxs

Booooom! Äntligen har jag fått nya promos:

Dennis Christopher vs. Tony Cha Cha – Slut
Oj oj oj, den här holländske producenten, som bara pumpat ut fet disco/funky club house har nu producerat en riktigt svängig, stilren och funkig låt, varav en mix (Goldi Lox Remix) som bara pressar musten ur oscillatorerna och krämar fram en riktig distad och smutsig basgång tillsammans med sköna vocals (X-rated stuffz). Beaten är något av en 4/4 takters balsamvals som jag annars hade avskytt om det inte vore för den psykade vocal-loopen!

Danny Freakazoid – Discount + Danny Freakazoid – Sunday Trip
Progressiv house i någon form av industrial/clash-clash-trash; jag har nog inget emot det här! Original Mix var nog tyngre och strået vassare än Nick & Danny Chantelains Listen Here Mix, men jag måste erkänna att soundet Danny F. levererar är väldigt bekant. I Sunday Trip hittar man det där Isla Groove (Sasha Le Monnier) soundet som blippar skönt, antagligen ett tweakat kalimba-ljud gräddat med en dov basgång, med sköna undertoner av snare-snäppar. Danny Freakazoid har definitivt imponerat mig! Monotont, men extremt trashigt som troligtvis inte blir någon större hit i Sverige.

Fedde Le Grand – Put Your Hands Up For Detroit
Den här killen har jag följt ett bra tag. Hans sound, trilsk och bestämd med skön beat. Det som kännetecknar Fedde Le Grand är ju som sagt hans basljud (ja, han kör “det” stuket..ganska simpelt!), men det intressanta är hur andra producerat och remixat låten. Själv tycker jag att hans egna mixar på låten är fetare än alla de andra som (tills i dags datu) kommit ut som promos. Skulle verkligen tycka synd om han gav sig ut på flyktig mark; kommersiellt fiasko skulle bara vara början på slutet för hans musikaliska studiokarriär. Tills den dagen (som jag inte hoppas ska komma) kan man åtminstone låta publiken på klubbarna vifta händerna och hylla detroit, för det har jag i alla fall gjort ända sedan Juan Atkins släppte “UFO” och DJ Rolando spelade “Jaguar”. Pionjärernas huvudstad måste hyllas, och det har Fedde sett till att frambringa i sin låt. Någon detroit techno är det inte, men vocalsen utmärker staden ganska väl!

Måste erkänna att de senaste releasen på diverse bolag har varit extremt intressanta. Längtar sååå efter Bodyrox‘s “Yeah Yeah”, Freakazolificanto on top of the daoun, aeiiii!